Xocolata per la Pau

“Peace is beautiful in every language”, la Pau és bonica en qualsevol idioma. Així s’expressa l’empresa canadenca Peace by Chocolate, fundada l’abril de 2016 per una família de refugiats sirians i que aposta per la creació d’un catàleg de productes inspirat en el concepte “Pau”.

La seva filosofia d’empresa consisteix en aprofundir en la cultura de l’altre i respectar-la.

Van més enllà del què podria semblar una declaració d’intencions i inclouen en l’etiquetatge dels seus productes el Mi’kmaq, idioma nadiu de Nova Escòcia perquè consideren que “no hi ha res més noble que enviar el nostre missatge en la llengua materna d’aquesta terra on som i que és casa nostra” (vegeu article).

De fet, una de les darreres tauletes de xocolata que han tret al mercat s’anomena “Wantaqo’ti“, que naturalment significa “Pau”.

Ens sembla especialment rellevant aquest exemple d’empresa com a mostra de la capacitat de superació i com a referent en la responsabilitat social corporativa.

Val la pena aturar-se un moment per entendre de què estem parlant. Es tracta d’una empresa fundada per una família de refugiats sirians, obligada a repensar-se, obligada a tirar endavant en un entorn completament nou i desconegut. La guerra els va empènyer fora de casa. La guerra.

Un cop al Canadà decideixen dedicar-se al món de la xocolata i entenen que la terra que els acull conté un tresor amagat: el Mi’kmaq!

Visió de negoci, compromís amb les cultures d’acollida, la cultura pròpia i totes les cultures en general, compromís amb la cultura de la Pau…

Leave a Reply